"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Friezen op indoors


Het seizoen van de indoorwedstrijden is nu voorbij. Vanaf heden worden de tuigwedstrijden weer in de buitenlucht verreden. Op de afgelopen gehouden indoorconcoursen waren ook enkele Friese tuigpaarden vertegenwoordigd. Zo reed Jan Bouwman naar winst in de rubriek op de Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg. Hij zat daar achter Floris T. (v. Tsjalke), de concoursruin van Trijnie Duin uit Wijnjewoude. Zijn rijke front was doorslaggevend in de jurybesluitvorming. Egberdina's Lodewijk (v. Maurus) werd in handen van Susan Bouwman tweede op dit concours.
Een week later waren er opnieuw enkele Friese tuigpaarden in actie. Deze keer op de oefen- en showavond in Benningbroek. Hier was Stal Okkema uit Witmarsum het meest succesvol. Pieter Okkema won met Thoran van de Noeste Hoeve (v. Tsjalle) de eerste rubriek en in de damesklasse wist vaste medewerker Nadia den Hollander met Geert van de Noeste Hoeve (v. Maurits) het veld achter zich te houden.


Nadia den Hollander met Geert van de Noeste Hoeve (v. Maurits), winnaar van de damesklasse in Benningbroek.Geplaatst: Zon 22-04-2018Terug naar overzicht