"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Wende van de Zunne wint indoorcompetitie


De vierde editie van de Horses2fly/KFPS sportcompetitie tuigen leverde tijdens de hengstenkeuring 2020 een bijzonder mooie finale op in alle vier rubrieken. Als afsluiter in de overall finale wist Henk Hammers met Wende van de Zunne (v. Alwin 469) alle rubriekskampioenen te verslaan.

Wende werd door de jury vooral geroemd om haar extreem sterke achterbeen! In handen van Henk Hammers won Wende eerder op de middag de rubriek voor merries.
Berber van der Veer wist in een hele spannende finale ijzersterk voor de dag te komen met Rinse P.J. (v. Thorben 466) en won de dagzege en kroop daarmee van een voorlopige derde plaats in het tussenklassement naar een hele knappe eerste plaats.
JR Bouwman pakte de stijlprijs.


Rinse P.J. (v. Thorben 466) met Berber van der Veer. Winnaar Young Riders rubriek. 
Ook bij de rubrieken voor hengsten en ruinen was de kwaliteit bijzonder sterk en lagen de finalisten qua prestaties heel dicht bij elkaar.
Bij de 5/6 jarigen wist uiteindelijk Sybren Minkema met Ulbe 506 (v. Anders 451) te winnen en bij de vierjarigen versloeg Udo de Haan de concurrentie met Ysbrand P.J.

Ulbe 506 (v. Anders 451) met Sybren Minkema. Winnaar rubriek 5-6 jarige hengsten/ruinen.

Ysbrand P.J. (v. Gerben 479) met Udo de Haan. Winnaar rubriek 4 jarige hengsten/ruinen.
Bekijk de volledige einduitslag van de Horses2fly / KFPS sportcompetitie 2019/2020 hier:Geplaatst: Vrij 10-01-2020Terug naar overzicht