"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


GPD Ward met Jelmer Ketelaar overall winnaar


In een iets afgeslankte vorm hebben rijders van Vereniging Het Friese Tuigpaard afgelopen wintermaanden toch nu kunnen strijden in de Horses2fly/KFPS wintercompetitie. De competitie ging door met een Young Riders rubriek en een rubriek voor 4, 5 of 6-jarige hengsten/ruinen/merries. Tijdens de Hengstenkeuring 2022 werden in deze beide rubrieken de finales verreden. Henk Hammers pakte winst bij de 4, 5 en 6-jarigen. Hij reed de merrie Wende van Zunne (v. Alwin 469) van Rosanne Palermo uit Amerika.  

Stuivertje wisselen
De rubriek Young Riders werd gewonnen door Jelmer Ketelaar met GPD Ward (v. Thorben 466) van Stal fan de Fiifhoeke in Sibrandaburen. Daar waar deze combinatie bij de 4, 5 en 6-jarige nog als tweede eindigde, was er nu winst en kwam in deze rubriek Wende van de Zunne op plaats twee. Mieke ter Schure zat aan de leidsels van Wende. 

Tweespannen
De gehele competitie werd dit jaar opgeluisterd met een extra rubriek tweespannen. Dit betreft geen competitierubriek. Tijdens de hengstenkeuring pakte Augustinus Hoekstra hier de winst met GPD Ward en GPD Aron (v. Jouwe 485).
Bekijk hier de daguitslagen van de finalewedstrijden: Horses2fly/KFPS: daguitslagen HK2022
Bekijk hier de einduitslagen van de Horses2fly/KFPS indoortuigcompetitie: Einduitslagen Horses2fly/KFPS indoortuigcompetitie

GPD Ward (v. Thorben 466) met Jelmer Ketelaar, overall-winnaar van Horses2fly/FPS indoortuigcompetitie (Foto: Karin Sevink)

Geplaatst: Woe 19-01-2022Terug naar overzicht