"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Outdoorseizoen officieel van start


Woensdag 27 april 2022, Koningsdag, de start van het outdoor tuigseizoen. Eindelijk mag het weer! Het oranjeconcours in De Bilt vormt al sinds jaar en dag de aftrap van het 'groene' seizoen. De afvaarding vanuit onze vereniging was nog wel wat miniem  maar het massaal aanwezige publiek rondom de ring in De Bilt heeft genoten van onze getoonde folklore en wedstrijdsport.
 

Wende van de Zunne zeer sterk

In de limietklasse wist Alwin 469-dochter Wende van de Zunne met Henk Hammers aan de leidsels het meest te imponeren. Haar ruime en krachtige bewegingen waren vooral ook mooi constant. Ze liet GPD Ward (Thorben 466) met Augustinus Hoekstra achter zich op plaats twee.
 

Twee keer oranje voor Tjitte VDK

De open klasse alsook de damesklasse werd gewonnen door Tjitte VDK (Andries 415). In de open klasse zat Jelle van der Kooi achter de leidsels en in de damesklasse was het zijn echtgenote Mechteld van der Kooi. Tjitte VDK viel vooral op vanwege zijn royale houding. In totaliteit was hij ook het meest constant en mooi ruim in zijn bewegingen.
 

Jan Eppinga aan kop

De afsluitende Friezenrubriek werd gewonnen door Jan Eppinga uit Ureterp. De rijder reed Durk (Tsjalle 454) en Wietse (Thorben 466). De twee Friezen waren overall het meest gelijk over de benen, maar zeker ook in houding. Augustinus Hoekstra reed GPD Aron (Jouwe 485) en GPD Ward (Tsjalle 454). Ook dit span imponeerde goed, maar één van de beide paarden was iets te vaak uit zijn balans. Jelle van der Kooi werd met nieuwelingen Fryso VDK (Nane 492) naast Tjitte VDK derde.
 

Tjitte VDK (Andries 415) met Mechteld van der Kooi, winnares van de damesklasse in De Bilt. Foto: Johanna Faber
 

Geplaatst: Woe 27-04-2022Terug naar overzicht