"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Friezenconcours CH Lunteren geslaagd


De 12e editie van CH Lunteren, hét Friezenconcours, werd een bijzonder geslaagde dag. De organisatie had alles keurig voor elkaar en veel rijders hebben na twee jaar afwezigheid weer de eerste passen in de baan gemaakt. Veel nieuwe paarden kwamen mee naar het Gelderse evenement. Dekhengst Rommert 498 bleek heel succesvol in de rubriek voor dekhengsten voor de concourswagen. Eigenaar Pieter Okkema reed de hengst en kreeg in de overkamping de meeste concurrentie van Bartele 472 met Marcel Heuker en Wolter 513 met Age Okkema aan de leidsels.

Dubbele successen

Rommert 498 won niet alleen de rubriek voor dekhengsten maar werd onder Lieke Lueks ook winnaar van de rubriek tuigen onder het zadel. Ook Sven B. wist twee rubrieken te winnen met eerst Sybren Minkema en daarna Sofi Vaisanen, net als Feitse G.L. die tweemaal door eigenaresse Leslie Agricola werd gestuurd. 

Start competities

Het concours in Lunteren was tevens de start van de KFPS Nieuwelingencompetitie waarin Stal de Merskens Dedmer met Age Okkema de eerste overwinning op zijn naam schreef. Ook de Young Riders competitie kende haar start in Lunteren en hier wist Demi van Nispen met haar nieuwelingen Eebert DVN, eveneens een nakomeling van Nane 492 het klassement te mogen aanvoeren.

Rommert 498 (v. Norbert 444) winnaar van de dekhengstenrubriek in Lunteren. Rijder Pieter Okkema. Foto: Johanna Faber
 
 

Geplaatst: Don 12-05-2022Terug naar overzicht