"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Concours Norg kijkt naar de toekomst


Nationaal concours met ‘Sprookje van Norg’ maakt zich op voor de toekomst 
Op dinsdag 26 juli vanaf vier uur ‘s middags gaat het weer los in Norg op het Nationale Concours. Na twee jaar stilstand wil iedereen dolgraag weer naar de toekomst kijken. De feestelijke afronding kort na half 11 ‘s avonds in het traditionele ‘Sprookje van Norg’ heeft daar alles mee te maken. KWPN’ers, Friese paarden en Hackney’s doen eraan mee. Bestuursleden van de Stichting Norgermarkt Concours hebben overleg gehad met vertegenwoordigers van deze drie paardenverenigingen. De deelnemers aan het ‘Sprookje van Norg’ laten in kunstlicht het slotevenement zien. Ze zijn zich al aan het voorbereiden op dit bijzondere optreden.
Maar niet voordat het publiek al een hele middag en avond heeft kunnen genieten van de meest fantastische aanspanningen. Tijdens het maar liefst zeven uur durende tuigpaardenconcours is er van alles te zien. Met 24 rubrieken belooft het een middag en avond te worden waar weer ouderwets genoten kan worden van prachtige aanspanningen en mooie sport. Iets voor acht uur is er een showblokje, dat een voorproefje van het Sprookje van Norg geeft. Omroeper Bert de Ruiter verzorgt de tekst en uitleg deze avond.
Tijdens het concours in Norg worden vier kampioenschappen verreden. Voor de Hackney’s is dat het Klavertje drie, voor de Friese paarden de Tandem, voor de Tuigpaarden de Ereklasse en voor de Tuigpaarden Regio Noord de Dames Eenspannen voor een tweewielig rijtuig.
Op dit prachtige concours wordt daarnaast de derde ronde verreden van het Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje. Dit is een spannende competitie op de concoursen in Drenthe die nationale rubrieken uitschrijven. Deze competitie voor tandems wordt over vier wedstrijden verreden. De prijs, het Bronzen Bartje, wordt aangeboden door de provincie Drenthe. In Norg komen in deze rubriek 9 tandems in de baan. De finale wordt op 27 augustus in Exloo verreden.
Het Norger Tuigpaarden Concours vindt plaats op dinsdag 26 juli vanaf vier uur ’s middags aan het Kerkpad in Norg. Toegangskaarten en VIP-arrangementen zijn vooraf te bestellen via de website: www.stichtingnorgermarktconcours.nl. Op de wedstrijddag zijn die vanaf 14.00 uur te koop aan de kassa ter plaatse.

Geplaatst: Don 21-07-2022Terug naar overzicht