"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Lessenserie tuigen


Albert Minkema organiseert samen met Mechteld van der Kooi een lessen serie voor Tuigpaardrijders.
 
Paard(en)rijden(en), onder het zadel of voor de wagen, is een vaardigheid en een vaardigheid kun je alleen maar leren door heel veel te doen en door feedback te krijgen op wat je aan het doen bent. Je kunt sneller leren als je aanwijzingen krijgt hoe je kunt verbeteren van iemand die veel ervaring heeft.  
 
Voor de meeste disciplines in het paardrijden, zoals springen, dressuur en mennen, worden er reguliere lessen georganiseerd, doorgaans in groeps- en verenigingsverband. Voor het tuigen ligt dit iets anders. Er is een keer een clinic/lezing te volgen of een individuele les te plannen, maar echt een lessenserie is er bijna niet. Daarom willen we een lessenserie organiseren voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen in de tuigsport, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de tuigsport en hiermee kennis willen maken. Het is niet perse noodzakelijk een paard mee te brengen, je kunt al veel leren door te kijken en luisteren naar de instructies.
 
Er komt een lessenserie van 6x. Dit zal zijn op 28 oktober, 11, 18 en 25 november, 2 en 9 december.
 
De lessen worden gehouden bij HJ Stables  van Henk en Joke Bruining, Droegehamster Feart 3, Drogeham.
 
Met paard 15 euro, zonder paard 10,- per avond
De avonden zullen starten om 19.30 en zijn om 22.00 afgelopen.
De eerste avond is een bijeenkomst zonder paarden waarbij we theorie zullen doornemen omtrent de tuigen, het aanspannen en de manier van bewegen van het paard die nodig is bij het tuigen en hoe dit op te bouwen is in de training. De exacte vulling zullen we vooral afstemmen op de deelnemers die zich aanmelden en de vragen die spelen.
 
De indeling is als volgt:
19.30 – 20.30: groep 1
20.30 – 21.00 inspannen/pauze
21.00 – 22.00: groep 2
 
Je kunt je opgeven als je nog nooit getuigd hebt en hier graag mee wilt kennismaken. Uiteindelijk deelnemen aan een examen voor het behalen van een tuiglicentie behoort tot de mogelijkheden. Ook kun je je opgeven als je al geroutineerde bent in de tuigsport.
 
Bij belangstelling kan eventueel na deze lessenserie doorgereden worden met meer/langspannen.
 
Het Jong KFPS en de Vereniging Friese Tuigpaard dragen dit initiatief een warm hart toe. Leden van deze verenigingen krijgen daarom de eerste avond aangeboden door het Jong KFPS danwel de VFT.
 

Albert Minkema uit Houtigehage rijdt al vele jaren in de tuigbaan in enkelspan, dubbelspan, tandem, klavertje drie en vierspan. Albert Minkema is de fokker van de onlangs overleden hengst Wimer 461 en bracht deze hengst zeer succesvol uit in de tuigsport en schreef al meerdere kampioenschappen op zijn naam.
 

Mechteld van der Kooi werkt als (dieren)fysiotherapeut, trainer en zadelmaker haar hele leven al met paarden in de dressuur, het springen, de internationale endurance en in de tuigsport.
 
 
Opgeven kan door middel van het invullen van het inschrijfformulier. Dit kun je opsturen naar:
Albert Minkema, Ds. Visscherwei 91, 9223 LL Houtigehage,a.minkemachello.nl, 06-21608005
Of
Voor leden van Jong KFPS is er een button op de site www.jongkfps.nl
 
Opgaveformulier LESSENSERIE TUIGEN

Geplaatst: Din 04-10-2022Terug naar overzicht