"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Fryso's Caesar Overall indoorkampioen


Op vrijdag 13 januari 2023 werden de finalewedstrijden van de Horses2fly indoortuigcompetitie verreden tijdens de hengstenkeuring in Leeuwarden. In drie rubrieken reden de finalisten tegen elkaar. Lieke Lueks uit Diever wist met KFPS stamboekhengst Rommert 498 (Norbert 444) niet alleen de stijlprijs binnen te slepen in de Young Riders rubriek, maar won ook de finalewedstrijd en schreef daarbij direct ook de competitie op haar naam.
Rommert 498 met Lieke Lueks, winnaar Young Riders
Rommert 498 met Lieke Lueks, winnaar Young Riders. Foto: Johanna Faber
Bij de merries had Hieke fan Bokkum (Eise 489) met Lubbert van Oene de beste uitgangspositie met louter gewonnen selectiewedstrijden. Echter vrijdag de 13e was hem ietsje minder gezind want in de finalewedstrijd bevond de jury het geheel iets te geforceerd lopen, met een iets te opgekropte hals en zetten derhalve Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472) met Albert Lueks op kop en daarmee ging hij langszij in het eindklassement.

Cecilia von Greifenstolz met Albert Lueks, winnaar merries. Foto: Johanna Faber
Bij de hengsten/ruinen werd flink strijd geleverd tuseen een viertal hele sterke finalisten die stuk voor stuk potentie hebben voor de hogere klassen van de tuigsport. Gouverneur fan 't Hertefean (Nane 492) met Jelmer Chardon en Fryso's Caesar (Mees 497) met Sybren Minkema reden in de overkamping tegen elkaar met uiteindelijk winst voor Caesar vanwege zijn sterke front. 

Fryso's Caesar met Sybren Minkema, winnaar hengsten/ruinen. Foto: Johanna Faber

In de overall-finale met vader en dochter Lueks tegen Sybren Minkema moesten de Drentse inwoners het toch afleggen tegen Minkema die met Fryso's Caesar het meest complete beeld gaf en daarmee It Stiennen Hynder als ereprijs mee naar huis mocht nemen.

It Stiennen Hynder werd gewonnen door Sybren Minkema met Fryso's Caesar. Foto: Johanna Faber

Geplaatst: Vrij 13-01-2023Terug naar overzicht