"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Gooitzen Wester overleden
Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat ons lid Gooitzen Wester uit Tjerkgaast op vrijdag 31 maart 2023 op 40-jarige leeftijd is overleden. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Linda Wester-Visser, de kinderen Willem & Lenna, Jurre en Douwina en de verdere familiie, vrienden en kennissen van Gooitzen en Linda. 
 
Binnen Vereniging Het Friese Tuigpaard kenden we Gooitzen vooral van het rijden met zijn eigen Ulke 338-dochters Hovenierwester Aalwina en Hovenierwester Sterre. Twee merries waar Gooitzen veel mee reed en waar hij in 2014 op Concours Hipique Rijs ook kampioen tweespan voor de concourswagen mee werd. Met Sterre werd hij in 2015 tevens kampioen ereklasse, regio noord. In de competities voor Jonge Friese paarden met tuigaanleg, georganiseerd door het KFPS wist Gooitzen toevalligerwijs driemaal derde te worden met Aalwina, Sterre, maar ook met Marian fân it Pompeblêd (Ulbert 390). In 2022 was hij nog actief met Ferre fan Hovenierwester, een zoon van Sterre, maar ook met Anneke van Hovenierwester een nazaat van Aalwina. 
 
De liefde voor de tuigpaardensport, maar ook van het Friese paard kreeg Gooitzen van huis uit al mee. Vader Willem Wester heeft menige jaren furore gemaakt met de beroemde KFPS stamboekhengst Ulke 338. Deze hengst werd van grote betekenis voor de familie. Als jonge jongen was Gooitzen al veel mee op concoursen en keuringen en kennen we Gooitzen ook als een correcte voorbrenger van paarden. De liefde voor het Friese paard kon Gooitzen daarna heel goed delen met zijn vrouw Linda die al net zo enthousiast is over het Friese paard. Ook de kinderen Willem, Jurre en Douwina zijn betrokken met het paard. Willem en Douwina hebben zelfs al de eerste meters in de tuigsport gemaakt in de jeugdrubrieken. 


Gooitzen Wester leerde voor hovenier en heeft menig jaar zijn eigen hoveniersbedrijf gehad. Daarnaast bestierde het gezin een opfokbedrijf voor jonge Friese paarden op de ouderlijke boerderij van Gooitzen. Een geconstateerde melanoom zorgde echter voor een ommezwaai in zijn leven en dat van zijn gezin. De prioriteiten werden verzet en men probeerde zoveel mogelijk de mooie dingen van het leven te beleven. Helaas kwam daar eind maart 2023 een einde aan.


Bestuur en leden van Vereniging Het Friese Tuigpaard wensen Linda en de kinderen heel veel sterkte toe met dit grote verlies. 

 

 

Geplaatst: Din 04-04-2023Terug naar overzicht