"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Fijne rubrieken op CH Bennekom


Onder stralende omstandigheden reden onze leden een vijftal rubrieken op het mooie concours in Bennekom. Onder grote publieke belangstelling wist Augustinus Hoekstra met GPD Aron (Jouwe 485) de limietklasse te winnen. Daarmee haalde hij, na winst in De Bilt en Lunteren nu zijn derde rubrieksoverwinning binnen en daarmee een ticket voor het ereklassekampioenschap later dit seizoen op CH Rijs.
Tweede selectiewedstrijd
De KFPS-Nieuwelingencompetitie startte op CH Lunteren en kreeg op CH Bennekom zijn tweede meetmoment. Deze keer met een aantal deelnemers minder. Gys (Tsjalle 454) met Jasper van Manen en Jesse J van de Weidhoeve (Nane 492) met Jelle van der Weide kregen van juryleden Ester Reen, Harry de Jong en Ilse Niesing de gelegenheid tot overrijden. Daarme bleef de Nane 492-zoon het meest verheven en constant en pakte daarmee de overwinning.
Overige rubrieken
Wiesje van der Woude is al geruime tijd steeds succesvol met Durk (Tsjalle 454) en wist dat ook in Bennekom te bewerkstellingen met een eerste plaats in de ereklasse. De damesklasse werd gewonnen door Mechteld van der Kooi met Tjitte VDK (Andries 415). Bij de nationale tweespannen debuteerde André van der Staal met GPD Fokke (Nane 492) en GPD Hylke (Rommert 498) en won deze rubriek ook. 

Jesse J van de Weidhoeve (Nane 492) wint in handen van Jelle van der Weide de KFPS nieuwelingencompetitie in Bennekom.
(Foto: Johanna Faber)


Geplaatst: Vrij 19-05-2023Terug naar overzicht