"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Bennekom en Roden


Op Hemelvaartsdag waren de Friese tuigpaarden aanwezig op het concours in Bennekom. Het concours werd druk bezocht en onze tuigpaarden konden zich goed laten zien. Eventjes was het spannend in de tweespanrubriek, maar dat is uiteindelijk allemaal goed gegaan. In Bennekom kende we de start van de KFPS Nieuwelingencompetitie die gewonnen werd door Koop fan de Mersken (Ulbrân 502) met Age Okkema. In de limietklasse zegevierde Jasper van Manen met Gys (Tsjalle 454) en Albert Minkema won met Melle van de Lits (Wimer 461) de ereklasse. Daarmee haalde hij tevens zijn laatste punt binnen voor het sportpredicaat tuigen. 
Maud Gerding pakte haar eerste rubriekswinst in de damesklasse en Albert Minkema stond met Idsert van de Lits en Epke van de Lits aan kop bij de tweespannen.


Koop fan de Mersken wint eerste KFPS-nieuwelingencompetitie in Bennekom.

 


Op zondag 12 mei waren de nationale rijders opnieuw actief, nu op het concours in Roden. Ook hier werden vijf rubrieken verreden waarbij de winst in de limietklasse voor Age Okkema was. Hij reed de KFPS stamboekhengst Wibout 511. Melle van de Lits (Wimer 461) was in handen van Albert Minkema opnieuw de beste in de ereklasse en ook Maud Gerding prolongeerde haar winstpositie in de damesklasse. Albert Minkema wist vervolgens met Idsert en Melle de rubriek tandems te winnen maar pakte daarna ook nog eens de zege bij de tweespannen. In deze laatste rubriek reed hij Idsert en Epke.


Albert Minkema met Idsert van de Lits en Melle van de Lits op weg naar de winst.

Geplaatst: Vrij 17-05-2024Terug naar overzicht