"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Jurylid aangespannen sport iets voor jou?De opleiding Jurylid Aangespannen Sport leidt kandidaten op voor de beoordeling van regionale rubrieken in de Aangespannen Sport, disciplines Tuigpaarden en/of Hackneys en/of Tuigpaarden Fries Ras.

 

De opleiding bestaat uit 3 lesavonden van 2,5 uur die op een centrale locatie in Nederland gegeven worden. Daarna volgen 2 lesavonden per ras.

Je kennis van de reglementen wordt getoetst met een theorie-examen en je loopt een uitgebreide praktijkstage. Tijdens de gehele opleiding maak je een portfolio die als basis dient voor je eindgesprek. Bij een positieve beoordeling wordt de kwalificatie Jurylid Aangespannen Sport Regionaal toegekend voor de Tuigpaarden, Tuigpaarden Fries Ras of Hackneys (e.e.a. is afhankelijk van het ras (-type) waarbij de stages met succes zijn doorlopen).

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent lid van de KNHS, bij voorkeur via een vereniging;
  • Je hebt goede kennis van de reglementen;
  • Je hebt affiniteit met en kennis van de sport en de betreffende discipline;
  • Je bent bij aanvang opleiding minimaal 21 jaar oud;

Inschrijven

Je kunt je online inschrijven via Mijn KNHS. Daarnaast stuur je een uitgebreide motivatie mee met relevant CV, waarin je uitlegt welke ervaring je hebt in de paardensport, welke relevante opleidingen en andere activiteiten je hebt gedaan, wat je ambities zijn, enzovoorts. Na ontvangst van je inschrijving wordt gecontroleerd of je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet. Een intakegesprek maakt deel uit van de procedure

Opleiding tot jurylid
Geplaatst: Din 12-09-2017Terug naar overzicht