"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Oevreprijs voor Marcel van Bruggen


Op de 113e editie van CH Bennekom mocht dit jaar voor de derde keer de Ria van Wijlen oevreprijs uitgereikt worden. De prijs, beschikbaar gesteld namens de Streenatha Stichting is bedoeld voor een jonge Friezenrijder. De persoon mag niet ouder dan 40 jaar zijn en moet aanwezig zijn op het concours. Dit jaar ging de prijs naar Marcel van Bruggen uit Varik.

Marcel runt een hengstenhouderij en trainingsstal en vooral vaak actief op de regionale concoursen in het zuiden van het land. Deze regio rijdt sinds 2004 onder de vlag van de KNHS en sindsdien is Marcel daar bijna jaarlijks actief. In de loop der jaren heeft hij ruim 15 verschillende Friese paarden uitgebracht waaronder bijvoorbeeld de merries: Wietske v.d. Antoniushoeve, Silke Tine, Lieke B.T. en recent Marijke L. en natuurlijk Merle van de Waelhoeve. Marcel reed ook een poosje met KFPS stamboekhengst Wierd 409 en latere winnaars Hugo en Claes. Marcel had in 2012 en 2013 de beste nieuweling van regio zuid, eerst was dat Bjorn en het jaar erop won hij met Warner. In 2013 en 2016 werden in de damesklasse de paarden AM FM Bjorn en AM FM Franco kampioen. Ook dit waren paarden onder begeleiding van Marcel van Bruggen. Regio Zuid maakt de laatste jaren wat moeizame jaren door wat betreft animo van Friezenrijders. Marcel is dan een persoon, die..waar hij kan....de boel helpt redden en toch vaak weer aanwezig is met een Fries Tuigpaard. Het is mede daarom dat Marcel dit jaar de oevre prijs verdient.


Marcel van Bruggen met een vertegenwoordigster van de familie van Wijlen


Stal Minkema was qua prestaties verreweg het meest succesvol op de 113e editie van CH Bennekom. Nane 492 gereden door Sybren Minkema wist overtuigend de tweede selectiewedstrijd op rij van de KFPS nieuwelingencompetitie te pakken. Sybren reed ook bij de tweespannen naar de overwinning. Hier had hij zijn nieuwe span Chris fan Wylgster Pragt en Sven B. voor de sjees. Partner Jolanda Schreuder won de ereklasse nipt voor Sybren. Ze had hier Chris van Wylgster Pragt voor de sjees en in de damesklasse wist ze met Filou S.B. de concurrentie voor te blijven. De enige Friezenrubriek die niet door de combinatie Minkema/Schreuder werd gewonnen was de limietklasse met een mooie winst voor Joppe met Henk Hammers.

Geplaatst: Zat 12-05-2018Terug naar overzicht