"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Boerebrulloft past programma aan wegens hitte 

Persbericht

 

 

Joure,  23 juli 2018

 

 

Middagprogramma Boerebrulloft Joure geannuleerd vanwege hitte

 

Op woensdag 25 juli vindt de Boerebrulloft plaats in Joure. Vanwege de aanhoudende hitte heeft het Stichtingsbestuur na goed overleg met gemeente De Fryske Marren, de Veiligheidsregio Fryslân én politie besloten om het middagprogramma, vanaf 13.00 uur, te annuleren. Voorzitster Sita Hoekstra: “we fine it net ferantwurde om us minsken en hynders oan dizze temperaturen bleat te stellen”. Het welzijn van zowel mens als dier staat voorop en vanwege de veiligheid gaat alleen het ochtendprogramma van de Boerebrulloft daarom door.

 

Nationaal Hitteplan geactiveerd
Door de komst van aanhoudend warm weer is het Nationaal Hitteplan van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geactiveerd. Daarbij adviseert het RIVM om tussen 12.00 uur en 16.00 uur uit de zon te blijven, luchtige kleding te dragen en goed water te drinken. Reden voor het Stichtingsbestuur van de Boerebrulloft Joure om het middagprogramma niet door te laten gaan vanwege de oplopende temperaturen.

 

Het Stichtingsbestuur neemt voor het ochtendprogramma extra voorzorgsmaatregelen door schaduwplekken te creëren op onder andere de tribunes. Daarnaast wordt voor extra water gezorgd voor mens en dier, zodat er genoeg koud water is. Ook dragen de deelnemers een zomertenue (bloes en vestje zonder jasje). Voor paardenhouders betekent dit dat ook zij extra maatregelen nemen om het welzijn van hun paard te waarborgen.

 

Gewijzigd programma Boerebrulloft

Voor het programma betekent dit dat om 10.00 uur wordt gestart met het defilé door de Midstraat richting park Herema State. Van 11.00 uur tot 12.00 uur vindt de 19e eeuwse bruiloft plaats in park Herema State, gevolgd door de bruiloftsmaaltijd tot 13.00 uur. Daarna zullen er geen activiteiten meer plaatsvinden.

Geplaatst: Maa 23-07-2018Terug naar overzicht