"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Eise 489 wint viermaal achtereen


Het is Eise 489 (v. Maurits 437) met Jelmer Chardon gelukt om viermaal achtereen de rubriek KFPS stamboekhengsten voor de concourswagen te winnen. Met deze prestatie evenaart hij Maurus 441 (v. Tsjalke 397) die in handen van Edwin Gorter eerder al hetzelfde voor elkaar kreeg. 
Eise 489 liep weer als vanouds als het ultieme tuigvoorbeeld. Het achterbeen sterk onder de massa zettend, zakkend in de achterhand, het schoft omhoog gedrukt en heel fraai verheven in front. Zijn ruim wegzettende voorbeen maakte het geheel compleet. Siert 499 (v. Dries 421) in handen van Age Okkema werd tweede, nog voor Wylster 463 en Rommert 498.
CH Lunteren was tevens de start van enkele competitie. Zo begon de KFPS Nieuwelingencompetitie met negen deelnemers waarbij ook dit jaar weer veel kwaliteit zit. Sven B. (v. Wimer 461) pakte in handen van Sybren Minkema de eerste zege. Ook de Stal Wijbenga Young Riders competitie 2019 begon in Lunteren met Berber van der Veer als eerste winnaar. Zij reed Het Swarte Paerst Sierd P.J. (v. Dries 421). Xander (v. Haitse 425) die gereden door Jacob van der Heide vorig jaar nog tweede werd in de Auto Joure XL Competitie tuigen onder het zadel pakte nu in de 2019-editie de eerste hoogste punten.
Kijk de verdere uitslagen hier op de site!

 

Geplaatst: Maa 13-05-2019Terug naar overzicht