"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Laatste kampioenen bekend


Het wedstrijdseizoen 2022 kwam tijdens Indoor Friesland te einde met nog een drietal eretitels te verdelen. Het kampioenschap Friese dekhengsten voor de sjees kende een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd met vijf hele sterke toppers. Nane 492 werd de onbetwiste kampioen! Zijn medestrijders waren Siert 499 (die reservekampioen werd), Waander 512, Jurre 495 en Rommert 498.

Nane 492 (Wimer 461) werd kampioen bij de Friese dekhengsten voor de sjees. Hij werd gereden door Sybren Minkema. Foto: Johanna Faber

Vervolgens streden eveneens tijdens Indoor Friesland een zevental combinaties voor de hoogste eer in het kampioenschap tweespannen voor de concourswagen. Ook dit mondde uit in een bijzonder spannende strijd, waarbij de meeste eenheid werd bewaard bij Durk (Tsjalle 454) en Wietse (Thorben 466) met Jan Eppinga. Zij werden de nieuwe kampioen.


Jan Eppinga reed zijn span Durk (Tsjalle 454) en Wietse (Thorben 466) naar de kampioenstitel bij de tweespannen. Foto: Johanna Faber
 
De avond werd compleet gemaakt met de eervolle Prijs der Besten, met daarin diverse kampioenen van het afgelopen seizoen. De kersverse kampioen dekhengsten werd als laatste toegevoegd aan de lijst en pakte ook in deze rubriek de zege.


Winnaar van de Prijs der Besten: Nane 492 (Wimer 461) met Sybren Minkema. Foto: Johanna Faber

Geplaatst: Maa 24-10-2022Terug naar overzicht