"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


30ste keer Noordelijke Tuigpaarden Dag


 
 
30ste keer Noordelijke Tuigpaarden Dag
 
Op zaterdag 15 april aanstaande wordt in het Hippisch Centrum Exloo de 30ste editie van Noordelijke Tuigpaarden Dag, gehouden.
 
Dit grootste indoor tuigpaardenconcours werd vorig jaar voor het eerst in Exloo gehouden en zal dit jaar weer in dit schitterende paardencentrum van Drenthe plaatsvinden. Naast het unieke Nederlandse tuigpaard en de van oorsprong Engelse Hackney, zal ook het tuigpaard Fries ras te bewonderen zijn.
 
Vanaf 13.00 uur tot 20.30 uur wordt een non-stop en zeer afwisselend programma afgewerkt met wedstrijden voor eerdergenoemde paardenrassen. De tuigpaarden met hun fiere houding en krachtige en ruime manier van bewegen, de Hackney ’s met hun flitsende bewegingen en de zwarte parels van het Friese ras met hun imponerende voorkomen en behang aan hoofd en benen.
 
Voor veel rijders en eigenaren van deze drie disciplines is de Noordelijke Tuigpaarden Dag de opening van een nieuw seizoen aangespannen paardensport.De Noordelijke Tuigpaarden Dag is al 30 jaar een opmaat voor de jonge tuigpaarden, ook wel nieuwelingen genoemd. De meesten maken hier hun officiële wedstrijd debuut en zullen in verschillende groepen strijden om een plaats in de finale voor merries en die voor hengsten en ruinen. Ook voor de Hackney ‘s en tuigpaarden Fries ras is er een wedstrijd voor nieuwelingen.
 
Verder zijn wedstrijden voor de meer ervarende tuigpaarden en is er een speciale wedstrijd voor KWPN-merries die eerste aan de hand en later in tuig worden getoond. Voor de winnares is er een mooi aandenken.De jongste jeugd komt ook aanbod met hun pony’s en de oudere jeugd, de zogenaamde Young Riders, gaan de competitie aan om de Ab Koetsier trofee.
 
Natuurlijk er is ook ruimte voor show.  Marco Boavista van Boavista Equine uit Dalen zal een hele bijzondere show geven.  Marco is geboren Portugal en woont sinds 2018 in het Drentse Dalen. Hij is een man die alle facetten van de paardensport kent o.a. dressuur, springen, eventing, mennen en working equitation. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met lesgeven en het trainen van paarden voor de dressuur en working equitation. Marco is bondscoach van het Deense Nationale team WE en met ingang van dit jaar ook trainer en coach van het Nederlands Juniorenteam WE. Met het Nederlandse Juniorenteam zal hij dit jaar deelnemen aan het WK Working Equitation.
 
Als liefhebber van tuigpaarden wilt u deze dag zeker niet missen! Maar ook voor iedereen die paarden gewoon leuk vindt en van show en sport houdt is welkom op 15 april aanstaande in het Hippisch Centrum Exloo. U krijgt een aantrekkelijk programma voorgeschoteld. De entree is € 12,00. Kinderen tot en met  12 jaar gratis.
 
Het bestuur NTPD
 


Geplaatst: Zon 26-03-2023Terug naar overzicht