"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Mooie rubrieken in Roden


 
Afgelopen zondag stond alweer het vierde nationale concours voor onze rijders op het programma. Deze keer mocht men rijden op het Hemelvaartsconcours in Roden. Het werd een mooie zonnige middag met aantrekkelijke rubrieken.
Goede koppaarden
De limietklasse werd een vierde overwinning op rij voor Augustinus Hoekstra met GPD Aron (Jouwe 485). Hij kreeg echter wel sterke concurrentie van Falko VDK (Tsjalle 454) met Jelle van der Kooi. De keuze moest door de arbiter worden bepaald. In de ereklasse was Augustinus Hoekstra opnieuw in de kopgroep te vinden, maar kwam de concurrentie nu van Wiesje van der Woude met Durk (Tsjalle 454) die uiteindelijk de rubriek ook won. Voor Anne Rikst Eppinga was het een debuut om zelf te rijden in de sjees. Ze reed de merrie Susanne zeer succesvol naar winst in de damesklasse. 

(GPD Aron wint voor de vierde keer op rij de limietklasse)
Meerspannen
Net als in Bennekom bleek de strijd om de eerste plaats bij de tweespannen te gaan om de zwagers Augustinus Hoekstra en André van der Staal. Met deze keer opnieuw een zege voor GPD Fokke en GPD Hylke met André van der Staal. Ook in deze rubriek was de arbiter nodig voor het eindoordeel. Albert Minkema ging er met de winst vandoor in de rubriek klavertje drie.
 
 

Geplaatst: Maa 22-05-2023Terug naar overzicht