"Het Friese Tuigpaard; graag gezien, veel gevraagd"

Nieuws


Eerste outdoorconcours is een feit


Op Koningsdag is traditiegetrouw het eerste outdoor concours van de tuigpaardensport, in De Bilt. Tijdens dit 'oranjeconcours' verzorgde onze vereniging vier tuigrubrieken Fries ras. Daarnaast hield onze voorzitter Mechteld van de Kooi een zeer leerzame clinic over het trainen en paardenwelzijn van onze tuigpaarden.
 
Gys op kop
Vorig jaar was Gys (Tsjalle 454) nog winnaar van de KFPS-Nieuwelingencompetitie. Dit jaar startte hij het tuigseizoen met winst in de limietklasse. Jasper van Manen reed het talentvolle paard. Voor Albert Minkema was het eveneens een bevredigende dag. Na drie jaar afwezigheid was Melle van de Lits terug bij hem op stal. Een flinke periode van trainen en langzaam opbouwen leverde hem in zijn eerste outdoor comeback wedstrijd meteen winst op in de open klasse.
 
Sterke combinatie
In de damesklasse stak Wiesje van de Woude de loef af met haar concurrentie. Ze reed Durk (Tsjalle 454) stabiel naar de winst. Durk was hierin heel krachtig. In de afsluitende tweespanrubriek vormden vader en zoon Augustinus en Jelte Hoekstra elk een eigen tweespan. GPD Aron (Jouwe 485) werd gekoppeld aan GPD Heine (Jehannes 484) en dat leverde Augustinus meteen zijn eerste winnende wedstrijd van het seizoen op. 
 

Gys (Tsjalle 454) met Jasper van Manen, winnaar van de limietklasse

Geplaatst: Zat 27-04-2024Terug naar overzicht